GOVOR PTICA ATTAR PDF

GOVOR PTICA ATTAR PDF

Govor ptica ~ Feriduddin Muhammed Attar,. By Kapije mudrosti · Updated about 3 years ago. Already tagged. 1. Already tagged · Already tagged. 2. Govor Ptica – likes · talking about this. Ako hoćeš da živiš, umri u Ljubavi; umri u Ljubavi ako želiš da ostaneš u životu. Rumi. Odatle mu i potječe nadimak Attar, što znači trgovac biljem ili apotekar. Knjiga o tajni (Asrar-nama); Knjiga o odabranika (Muhtar-nama); Govor ptica (Muntiq.

Author: Kam Kahn
Country: Zimbabwe
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 27 November 2016
Pages: 155
PDF File Size: 3.67 Mb
ePub File Size: 16.6 Mb
ISBN: 120-4-30016-229-5
Downloads: 94284
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nern

Tihe vode peru nemir ovogsvijeta; da napustim potok, ja nemam srkleta. I ko sa mnom dijeli moje strpljivo bdjenje? Amazon Second Chance Pass it on, trade it in, give it a second life.

Kao kakva mlada ponosno i samosvjesno, zvjerao je brzim okom i lijevo i desno. U ovoj dolini sve stvoreno nestaje bez traga!

Feriduddin Attar

I ako i za kap jednu nivo mora opadne, bijes i ljubomora srce mi spopadne. Prava ljubav nadilazi tu praznu ljepotu! Svako od nas u sebi svinju ima, zar to nisi znao? ComiXology Thousands of Digital Comics. Osmotri dobro one koji su do Njega stigli; zttar putu su se uzajamno podupirali.

  ICTERE NUCLEAIRE PDF

Put je ovaj pun straha i patnje; dok jasnu svjetlost ne ugledate, od njeg’ ne odustajte! Zar je to ljubav odana, zar vas sram ne ubi? Kad se ptida dobre volje zatalasa, u tim valovima svi iskreni tada nadu spasa.

Write a customer review. Thank you for interesting in our services. Explore the Home Gift Guide. I zato ja nosim plave halje tuge, od ljubavne boli ne znam boli druge!

Na grudima mu blistaju znaci duhovnoga puta, a na glavi sija ptlca istine kruna. Na hiljade drugih tvom se licu klanja; ne mogu te napustit, rob sam toga stanja!

ptiac I’d like to read this book on Kindle Don’t have a Kindle? I zar sam bez pameti da o njemu sanjam; nafaku mi sultan daje, ja se njemu klanjam.

Koliko li je samo lijepih lada potopila i posadu njihovu pod sobom poklopila! Ma ko krene ovim putem ubrzo taj shvati da ga zgoda i tatar na tom putu prati. Mogu li vam, ptuca malo, zubi od straha zacvokotati? Ta ljubav mu ne da mira, ta ljubav ga ubija, on krvlju mora tu ljubav platitL ljubav se krvlju napaja.

Loptica je od mene mnogo sretnija, jer ponekad ona poljubi kopitu svog konja. Discover Prime Book Box for Kids. Na kljunu je mome Bismilla ispisana!

  KNOTTY GIRL MAGGIE CASPER PDF

Атар Нишапури — Википедија, слободна енциклопедија

Ima l’smisla ikakvoga tvoje bijedno stanje? Govor Ptica potanko opisuje sve mekame, i sva stanje salika —duhovnog putnika— na njegovom putu do istine. Share your thoughts with other customers.

Amazon Music Stream millions of songs. Od propasti ga malo dijeli — samo lomna slamka; bezakonje je zakon mora, u tome je zamka.

Be the first to review this item Would you like to tell us about a lower price? I kad na tren samo mogb bol ovu osjetiti, ti bi tada sa mnom ahbab mogao attsr. Silni Mahmud na to ne pristade; on zapali vatru i u njoj Lat nestade. Dan za danom mu je govo prolazio, skoro da je godinu dana u tom poslu namirio. Pa, hajde nam zapjevaj! Amazon Inspire Digital Educational Resources. I tako ja usamljen bolujem i tugujem i samo sa tugom ja sada drugujem.