LEGEA 554 DIN 2004 ACTUALIZATA 2012 PDF

LEGEA 554 DIN 2004 ACTUALIZATA 2012 PDF

– Aprobată cu modificări prin LEGEA / – Aprobarea cu . profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preturilor de consum, estimat cu /, cu modificarile si completarile ulterioare. of Procurement Services () Phone Release Date: October 12, ITB No. Legea / privind protec?ia informa?iilor clasificate – unipol / din 02/12/ Versiune actualizata la data de 25/12/ Legea. / on the Contentious Administrative Matters. By conclusion of . Legea nr. / privind Codul fiscal, actualizată, Monitorul Oficial al României nr. / . indirectly concerned with the preparation of , election year.

Author: Kill Tohn
Country: Comoros
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 15 September 2007
Pages: 241
PDF File Size: 11.94 Mb
ePub File Size: 16.83 Mb
ISBN: 757-6-57849-572-8
Downloads: 59283
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nekus

Daca retragerea marturiei a intervenit in cauzele penale dupa ce s-a produs arestarea inculpatului sau in toate cauzele dupa ce s-a pronuntat o hotarare sau dupa ce s-a dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, instanta va reduce pedeapsa potrivit art.

Despre cookie-uri Termeni si conditii Contact Publicitate Abonament. IX 1 Prevederile art. Levea aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta aratata in alineatul precedent, care, fara sa fie savarsita pe campul de lupta, este urmarea unor operatii de razboi.

Daca pedeapsa aplicata este amenda, termenul de incercare este de 6 luni.

Legislație – Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială

Sanctionarea tentativei, tainuirii si favorizarii. Se confisca, de asemenea, bunurile si banii obtinuti din exploatarea sau folosirea bunurilor supuse confiscarii, cu exceptia bunurilor prevazute in alin. Persoana necasatorita care se casatoreste cu o persoana pe care o stie casatorita se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Savarsirea din culpa a faptelor aratate in alin. Masurile de siguranta de natura diferita sau de aceeasi natura, dar cu un continut diferit, luate in cazul infractiunilor concurente, se cumuleaza. A fost modificat Codul muncii Sursa: Reabilitarea nu are ca urmare obligatia de reintegrare in functia din care infractorul a fost scos in urma condamnarii ori de rechemare in cadrele permanente ale fortelor armate sau de redare a gradului militar pierdut.

  HS 785HB PDF

Pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi, daca victima nu a implinit varsta de 15 ani, iar daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Aceasta masura nu poate fi dispusa in cazul infractiunilor savarsite prin presa. Femeile condamnate la pedeapsa inchisorii executa aceasta pedeapsa separat de condamnatii barbati. Limitele pedepsei prevazute in alin. Interzicerea drepturilor prevazute la lit.

Cand condamnatul executa mai multe pedepse cu inchisoare, care nu se contopesc, fractiunile de pedeapsa se socotesc in raport cu totalul pedepselor.

Punerea in miscare a actiunii penale. Daca faptele prevazute la alin. Infractiunea se considera savarsita legwa teritoriul tarii si atunci cand pe acest teritoriu ori pe o nava sau aeronava romana s-a efectuat numai un act de executare ori s-a produs rezultatul infractiunii.

Articolul 34 se modifica si va actualiaata urmatorul cuprins: Daca pedeapsa anterioara a fost executata in parte, contopirea se face intre pedeapsa ce a mai ramas de executat si pedeapsa aplicata pentru infractiunea savarsita ulterior. La articoluldupa alineatul 7 se introduc doua noi alineate, alineatele 8 si 9cu urmatorul cuprins:. Circulatia produselor accizabile 20004, potrivit legii, in proprietatea privata a statului sau care fac obiectul unei proceduri de executare silita.

Daca difuzarea se face prin presa 5544 sau audiovizuala instanta stabileste numarul aparitiilor, care nu poate fi mai mare de 10, iar in cazul difuzarii prin alte mijloace acfualizata, durata acesteia nu poate depasi 3 luni. Persoanele prevazute in alin. Inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani.

Pedeapsa se considera executata, daca in termen de 10 ani de la liberare cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune. Cererea de schimbare a numelui pe cale administrativa se depune la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor in a 20004 raza teritoriala are domiciliul persoana care solicita schimbarea numelui. Legalitate si temeinicie Sursa: In caz de neexecutare, cu rea-credinta, a pedepsei complementare prevazute in art. Instanta pune in vedere, celui caruia i s-a incredintat supravegherea, indatorirea de a veghea indeaproape asupra minorului, in scopul indreptarii lui.

  KRYSTYNA OSTROWSKA PSYCHOLOGIA RESOCJALIZACYJNA PDF

Gratierea are efecte si asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat. II 1 Prevederile art. In lgea de razboi, absenta nejustificata a oricarui militar de la unitate sau serviciu, care a depasit 24 de ore, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Legislație

Daca prin fapta prevazuta la alin. Cand respingerea cererii actualizaata bazeaza pe lipsa de forme, ea poate fi reinnoita potrivit dispozitiilor Codului de procedura penala. Afisarea hotararii de condamnare se realizeaza in extras, in forma si locul stabilite de instanta, pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 luni.

Vatamarea corporala, savarsita impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 6 ani. In toate cazurile, la calculul acctualizata de pedeapsa se tine seama de partea din durata pedepsei considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. La articolul 52 alineatul 2litera a se modifica si va avea urmatorul cuprins:.

Prezenta ordonanta transpune in legislatia nationala prevederile art.

La stabilirea pedepsei se tine seama de contributia fiecaruia la savarsirea infractiunii, precum si de dispozitiile art. In caz de neindeplinire a obligatiilor, judecatorul sau serviciul desemnat cu supravegherea condamnatului sesizeaza instanta pentru luarea masurii prevazute in art.